Snel een afspraak, mét of zonder verwijzing. Klik hier of bel 020 6733554

Schouderklachten en fysiotherapie of manuele therapie in Amsterdam Zuid

 

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen erg pijnlijk zijn, ook als er niet veel schade is in de weefsels. Een beetje ontstoken pees of slijmbeurs, een (beginnende) artrose, wat verkeerd bewegen door stress, eerdere klachten of klein trauma door het sporten of een val, Dit alles kan een inklemming geven van de "cuff" spieren. Deze kleine spieren/pezen lopen tussen het dak van het schouderblad en de kop van de bovenarm door.

Een vervelende klacht is de "frozen shoulder". Beginnend als ontsteking in het kapsel met soms veel pijn, later overgaand in een stijf schoudergewricht waarbij de beperking in het gewricht op de voorgrond staat. Manuele therapie en fysiotherapie ter ondersteuning en mobilisatie zijn belangrijk maar desondanks duurt volledig herstel vaak een half jaar of langer.

Schoudertrauma's komen veel voor. Denk aan een val in het dagelijkse leven of tijdens sporten, repeterende intensieve bewegingen zoals gooien bij honkbal. Pezen kunnen geheel of gedeeltelijk scheuren, de schouder kan uit de kom. Dit alles kan veel schouderpijn geven.

Voor al deze problemen is het raadzaam om advies en begeiding te vragen bij de schouderspecialist Fysio Punt Zuid, fysiotherapie en manuele therapie in Amsterdam Zuid.

 

Behandeling schouderklachten

Bij Fysio Punt Zuid, fysiotherapie in Amsterdam Zuid, kunt u snel terecht. Mét of zonder verwijzing.

We starten met de intake en het onderzoek met vaak ook een echo onderzoek, waarbij we vooral de oorzaak van de schouderpijn proberen te achterhalen. Vervolgens geven we u uitleg van het probleem. We starten snel met manuele therapie en/of fysiotherapie. Een belangrijk deel van de behandeling zal bestaan uit oefentherapie (ook huiswerkoefeningen) en ontspanningsoefeningen. Verder is er veel aandacht voor een goede coördinatie en beweging van de hele schoudergordel. Alles in overleg zodat ook ú tevreden zult zijn.

 

Training en fitness in onze oefenzaal

Naast de behandeling in de behandelkamer trainen we veel met schouderklachten in onze moderne oefenzaal. Hier ziet u een oefenening aan de pulley. Daarnaast maken we natuurlijk ook gebruik van kleine halters en andere materialen.

 

U kunt bij Fysio Punt Zuid na het stoppen van de behandeling of bij onvoldoende budget bij uw verzekeraar zelfstandig doortrainen. Eventueel in combinatie met een uitgebreid oefenschema voor kracht- en cardio training

Fysio Punt Zuid

Stadionweg 63 hs

1077 SC Amsterdam

020 6733554

info@fysiopuntzuid.nl

KVK 65480384

Bezoek ons ook op facebook

Openingstijden

maandag van 7:30 - 22:00

dinsdag 7:30 - 22:00

woensdag 7:30 - 19:00

donderdag 7:30 - 20:00

vrijdag 7:30 - 22:00

zaterdag 8:00 - 13:00

Afspraak? Klik hier of bel 020 6733554

Spacer