Snel een afspraak, mét of zonder verwijzing. Klik hier of bel 020 6733554

Knieklachten en fysiotherapie of manuele therapie in Amsterdam Zuid

 

Knieklachten

Knieklachten zoals artrose, meniscusletsel, bandletsel, overbelasting van pezen en bursitis kunnen veel problemen veroorzaken bij het lopen, werk of sport.

Uit de vele onderzoeken van de laatste jaren komt duidelijk naar voren dat oefentherapie bij knie artrose de klachten duidelijk kan verminderen en de operatie jaren vooruit kan schuiven. Goede kracht en stabiliteit zijn erg belangrijk. Ook wordt fysiotherapie veel ingezet na letsels of overbelastring van de knie. De juiste balans vinden tussen rust, behandelen met b.v. massage of mobilisatie, oefenen en weer opbouwen van de belasting is een taak voor een begeleidend fysiotherapeut of manueel therapeut.

 

Fysiotherapie bij knieklachten

De fysiotherapie bij knieklachten zal voor een groot deel bestaan uit oefeningen. Huiswerkoefeningen hoort hierbij en natuurlijk de discipline om dit thuis te doen. Daarnaast trainen we in de praktijk de coördinatie, stabilisatie en spierkracht. Eén op één op de vloer, balanstol, trampoline of met de krachtapparatuur.

Het programma voor kracht en conditietoestellen maken we op de PC, u traint met een chipkaart waarop uw persoonlijk trainingsprogramma staat.

Eventueel kunt u na het stoppen van de behandeling zelfstandig doortrainen op een abonnement.

 

Revalidatie na nieuwe knie (knieprothese)

Als de kniepijn steeds erger wordt en met fysiotherapie niet goed meer te behandelen is dan kunt u een knieprothese overwegen.

Na de operatie is het goed volgen van de revalidatie belangrijk. Vaak valt of staat het eindresultaat met een goede training bij de fysiotherapeut. Denk aan een optimale mobiliteit, kracht en geen compensatiebewegingen in heup, rug of voet.

Mocht u de operatiedatum weten dan is het nuttig om vóór de operatie al enige malen fysiotherapie te doen om te leren omgaan met krukken, uitleg te krijgen en het trainen van de spieren.

Na de operatie zullen we u eerst aan huis komen behandelen en zo snel als mogelijk, in uw persoonlijke situatie, in de praktijk verder trainen.

Fysio Punt Zuid

Stadionweg 63 hs

1077 SC Amsterdam

020 6733554

info@fysiopuntzuid.nl

KVK 65480384

Bezoek ons ook op facebook

Openingstijden

maandag van 7:30 - 22:00

dinsdag 7:30 - 22:00

woensdag 7:30 - 19:00

donderdag 7:30 - 20:00

vrijdag 7:30 - 22:00

zaterdag 8:00 - 13:00

Afspraak? Klik hier of bel 020 6733554

Spacer