Snel een afspraak, mét of zonder verwijzing. Klik hier of bel 020 6733554

Klachten waarmee u naar de
fysiotherapeut kunt gaan

 

Rugklachten

Rugklachten vormen een groot probleem in Nederland. Naast de pijn en stijfheid waardoor het dagelijks leven soms lastig en vervelend is, is er een veel verzuim op het werk.

Preventie in de vorm van ontspanning, sporten en veel bewegen is heel belangrijk. Als de klachten er eenmaal zijn kan het gewenst of noodzakelijk zijn om een fysiotherapeut  of manueel therapeut te bezoeken.

Lees meer

Nekklachten

Nekklachten, pijn in de nek bij draaien, hoofdpijn of uitstralende pijn naar arm? Hebben we allemaal wel eens last van. Het dagelijks leven kan hierdoor flink gehinderd worden. Meestal is er niets ernstigs aan de hand, kan wel erg vervelend zijn en soms is verzuim op het werk het gevolg.

Lees meer

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen erg pijnlijk zijn, ook als er niet veel schade is in de weefsels. Een beetje ontstoken pees of slijmbeurs, een (beginnende) artrose, wat verkeerd bewegen door stress, eerdere klachten of klein trauma door het sporten of een val, Dit alles kan een inklemming geven van de "cuff" spieren. Deze kleine spieren/pezen lopen tussen het dak van het schouderblad en de kop van de bovenarm door.

Lees meer

Knieklachten of nieuwe knie

Knieklachten zoals artrose, meniscusletsel, bandletsel, overbelasting van pezen en bursitis kunnen veel problemen veroorzaken bij het lopen, werk of sport.

Uit de vele onderzoeken van de laatste jaren komt duidelijk naar voren dat oefentherapie bij knie artrose de klachten duidelijk kan verminderen en de operatie jaren vooruit kan schuiven. Goede kracht en stabiliteit zijn erg belangrijk. Ook wordt fysiotherapie veel ingezet na letsels of overbelastring van de knie.

Lees meer

Enkelklachten

De enkelblessure is de meest voorkomende blessure op het sportveld. Echter niet alleen op het sportveld maar ook in het dagelijks leven vinden er veel verstuikingen plaats. Een scheve tegel, die veel in Amsterdam voor komt, kan al veel ellende veroorzaken.

Meestal valt het letsel mee en zal de enkel vanzelf goed herstellen, mits men natuurlijk wel blijft bewegen binnen de grenzen die mogelijk zijn.

Lees meer

Heupklachten

Pijn in de lies bij langer lopen of juist bij het opstaan uit een stoel en de eerste stappen? Grote kans dat er sprake is van een heupslijtage of wel artrose. Bij Fysio Punt Zuid, fysiotherapie in Amsterdam Zuid, hebben we veel ervaring met het behandelen van artrose in de heup.

Klachten aan de buitenkant van de heup zijn vaak het gevolg van een spier- of peesprobleem.

Lees meer

Kaakklachten

Kaakklachten (CMD=Cranio mandibulaire dysfunctie) zoals knappen, klemmen, knarsen en pijn in het kaakgewricht of kauwspieren zijn erg vervelend en geven niet zelden ook hoofd- en nekpijn. Middels gespecialiseerde kaakfysiotherapie kunnen we u over het algemeen goed helpen.

Lees meer

Duizeligheidsklachten

Duizeligheid kan tot veel klachten leiden. Vaak gaat het gepaard met angst en het gevoel de grip op de eigen situatie kwijt te raken. Met een aantal specifieke repositietechnieken, een oefenprogramma op maat of technieken uit de manuele therapie zijn sommige vormen van duizeligheid goed te behandelen.

Lees meer

Stress gerelateerd klachten

Dit zijn spanningsklachten, stress gerelateerde klachten, lichamelijke klachten die verband houden met psychische overbelasting. Klachten waar de huisarts medisch gezien geen aantoonbare oorzaak voor kan vinden, onverklaarbare klachten.

Lees meer

Reumatische klachten

Er zijn meer dan 200 soorten reuma. De belangrijkste zijn Reumatoïde Artritis, artrose en de ziekte van Bechterew (axiale spondyloartritis). Zie voor uitgebreide informatie over deze aandoeningen op www.reumafonds.nl.

Door de veel betere medicatie tegenwoordig is de fysiotherapie voornamelijk gericht op het oefenen in onze praktijk Fysio Punt Zuid en natuurlijjk ook thuis. Daarnaast is activeren, werkbehoud en sport belangrijk.

Lees meer

Oedeemklachten

Oedeem is een vochtopeenhoping in een deel van het lichaam. Dit uit zich in een gevoel van spanning of stuwing van de huid, pijnlijk of tintelend gevoel en /of toename van de omvang van het lichaamsdeel. Oedeem ontstaat door een verstoord evenwicht in aan- en afvoer van vocht.

Lees meer

Hoofdpijn

Hoofdpijn komt vaak voor in Nederland en er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. Van alle volwassenen had 61% van de vrouwen en 45% van de mannen het voorgaande jaar hoofdpijnklachten. (bron NHG standaard)

Lees meer

Fysio Punt Zuid

Stadionweg 63 hs

1077 SC Amsterdam

020 6733554

info@fysiopuntzuid.nl

KVK 65480384

Bezoek ons ook op facebook

Openingstijden

maandag van 7:30 - 22:00

dinsdag 7:30 - 22:00

woensdag 7:30 - 19:00

donderdag 7:30 - 20:00

vrijdag 7:30 - 22:00

zaterdag 8:00 - 13:00

Afspraak? Klik hier of bel 020 6733554

Spacer