Fysio Punt Zuid gaat weer starten

Na weken pauze vanwege de Coronacrisis zijn we blij dat we bij Fysio Punt Zuid weer kunnen starten met behandelen in de praktijk. We zijn wel verplicht om ons aan het landelijk protocol te houden, dit voor uw en onze veiligheid. Denk hierbij vooral aan de 1,5 m afstand en handhygiëne.

We vragen u bij ziekteverschijnselen niet te komen en dit bij voorkeur tijdig te melden of bij twijfel contact op te nemen met uw behandelend fysiotherapeut.

Voorlopig starten we in de praktijk met de meer noodzakelijke behandelingen, de minder urgente gevallen bij voorkeur telefonisch of via beeldbellen.

Neem bij vragen vooral contact met ons op.
020 6733554 of 020 6796485
info@fysiopuntzuid.nl

Team Fysio Punt Zuid

Snel een afspraak, mét of zonder verwijzing. Klik hier of bel 020 6733554

Artrose knie of heup in basispakket

13/12/2017

Hebt u artrose in knie of heup? Vanaf 1 januari 2018 worden er 12 behandelingen vergoedt vanuit het basispakket. Dus als u geen aanvullend pakket hebt kunt u toch 12x behandeld worden bij Fysio Punt Zuid, dé fysiotherapiepraktijk in Amsterdam Zuid aan de Stadionweg.
Artrose is geen reden om thuis te blijven zitten. Operaties kunnen vaak uitgesteld of voorkomen worden door goede fysiotherapie met training van de spieren en gewrichten.

Bij Fysio Punt Zuid begeleiden we u naar een actievere levensstijl en trainen naast de 1 op 1 behandeling met u in onze mooie oefenzaal.

 

Duizeligheid

02/10/2017

Duizeligheid kan tot veel klachten leiden. Vaak gaat het gepaard met angst en het gevoel de grip op de eigen situatie kwijt te raken. Met een aantal specifieke repositietechnieken, een oefenprogramma op maat of technieken uit de manuele therapie zijn sommige vormen van duizeligheid goed te behandelen.
Vanaf 3 oktober 2017 is Lieneke Geerts onze specialiste op het gebied van duizeligheid. Ze heeft vele cursussen op het gebied van duizeligheid o.a. in Londen gevolgd en is aangesloten bij het Duizeligheidnetwerk.

 

Heupartrose ook wel heupslijtage

Heeft u pijn in de lies, of heup?

Dan zou dat kunnen duiden op heupartrose.

Het is goed om dit te laten onderzoeken bij Fysio Punt Zuid, fysiotherapie in Amsterdam Zuid, en u niet gek te laten maken wat er allemaal op internet te vinden is.

Heupartrose, ook wel slijtage genoemd, is een aandoening waar veel mensen in Nederland last van hebben. Vaak hebben mensen met heupartrose ook lage rugpijn. Men denkt dat de rug de oorzaak is van de pijn, maar de oorzaak van de pijn is het stijve heupgewricht.

U zal best wel iemand kennen die al een nieuwe heup heeft gekregen. Wist u dat fysiotherapie en manuele therapie goed werkt bij heupartrose? Hierdoor kunt u de operatie uitstellen en beter blijven functioneren.

De behandeling bestaat uit:

  • oefentherapie gericht op de souplesse van de spieren om het heupgewricht
  • mobilisaties van het heupgewricht zelf.

Daarnaast is zelf veel in beweging blijven erg belangrijk.

 

Lage rugklachten?

16/03/2015

Fysio Punt Zuid, Fysiotherapie Amsterdam Zuid, doet mee aan wetenschappelijk onderzoek naar lage rugpijn. Het gaat om het Rugactief onderzoek, dit is een initiatief van onderzoekers aan het VU Medisch Centrum.

Wist u dat 60-90% van de westerse bevolking ten minste 1x in het leven lage rugpijn ervaart? De huisartsen zien gemiddeld 36 mensen met lage rugpijn per 1000 patiënten per jaar.

Fysio Punt Zuid is gespecialiseerd in het behandelen van (chronische) lage rugpijn in de vorm van fysiotherapie, manuele therapie en ontspanningstherapie.

Wij behandelen lage rugpijn op verschillende manieren. Dit is geheel afhankelijk van het individuele klachtenbeeld. Factoren van belang zijn o.a.  leeftijd, duur van de pijn, provocerende bewegingen, uitstraling of manier van omgaan met de klachten.

Vaak bestaat de behandeling uit advies en oefeningen voor de spierkracht of coördinatie. Om thuis te herhalen maar zo nodig aangevuld met training in onze oefenzaal.

Mobilisatie, manipulatie of massage kan ook worden toegepast, als het nodig is.

 

Last van nekklachten?

26/01/2015

Fysio Punt Zuid doet mee met een wetenschappelijk onderzoek naar nekpijn.

Met het onderzoek worden de demografische gegevens van nekpijn in kaart gebracht. Het wordt uitgevoerd door de SOMT, opleiding Manuele Therapie, waar momenteel onze collega Nils aan studeert.

Het onderzoek bestaat uit een beweeglijkheidsmeting van de nek, d.m.v. een applicatie op de iphone. Daarnaast een test om het uithoudingsvermogen van de diepe nekspieren te meten. Er wordt u ook gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen om andere factoren in kaart te brengen.

Voor fysio- en manuele therapie bij nekpijn bent u bij Fysio Punt Zuid op het juiste adres.

Een behandeling kan bestaan uit fysiotherapie, manuele therapie en oefentherapie.

 

Webshop van Fysio Punt Zuid

25/02/2014

Bent u op zoek naar gewichten, een brace, hartslagmeter of een ander handig hulpmiddel of oefenmateriaal?

In onze webshop vindt u dit allemaal, neem een kijkje in de shop. Onze partner Esporta handelt dit netjes af.

 

Reumapatiënt extra gevoelig voor andere chronische ziekten

Rob van Dobbelsteen, FysioForum| 21/01/2014

Reumapatiënten hebben meer kans op andere chronische ziekten. Zo ontwikkelde 56% van de reumapatiënten binnen drie jaar een extra chronische aandoening, vooral COPD, hoge bloeddruk, carpaal tunnelsyndroom of hartfalen. In een controlegroep was dit 46%, zo blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het NIVEL en VUmc in het wetenschappelijke tijdschrift BMC Family Practice.

Reuma is een auto-immuunziekte waarbij de gewrichten ontsteken. In Nederland hebben 48 op de 10.000 patiënten reuma. Dat betekent dat in een gemiddelde huisartsenpraktijk van 2.350 patiënten zo’n 12 patiënten reuma hebben. Zoals veel patiënten met een chronische ziekte, hebben ook veel reumapatiënten naast reuma nog een of meer andere chronische ziekten. Op het moment dat de diagnose reuma wordt gesteld, heeft 70% van de patiënten al minimaal één andere chronische aandoening.

Meer beperkingen

Na de diagnose krijgt dus meer dan de helft van de patiënten met reuma er binnen drie jaar nog een chronische aandoening bij. Meerdere chronische ziekten betekenen voor een patiënt vaak meer beperkingen en een mindere kwaliteit van leven.

Preventie

Naast de reuma ontwikkelden de patiënten vooral hart- en vaatziekten, neurologische aandoeningen en COPD. Bovendien was de kans om een extra chronische ziekte te ontwikkelen groter naarmate patiënten ouder waren. NIVEL-programmaleider Joke Korevaar: “De snelheid waarmee een extra chronische aandoening zich ontwikkelt en het hoge percentage patiënten bij wie dat gebeurt, onderstreept het belang van preventie in de huisartsenpraktijk. Het uitstellen van extra chronische aandoeningen kan een positief effect hebben op het dagelijks leven van reumapatiënten.”

NIVEL Zorgregistraties

Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van 83 huisartsenpraktijken met 335.000 ingeschreven patiënten uit de NIVEL Zorgregistraties. Over de periode 2001 tot 2010 zijn geanonimiseerde patiënten met een nieuwe diagnose reuma geselecteerd. Al deze patiënten werden gematched aan twee geanonimiseerde controlepatiënten van dezelfde leeftijd en geslacht uit dezelfde huisartsenpraktijk. In de ICPC-codes vergeleken de onderzoekers de ziektegeschiedenissen.

Bron: Nivel

Fysio Punt Zuid

Stadionweg 63 hs

1077 SC Amsterdam

020 6733554

info@fysiopuntzuid.nl

KVK 65480384

Bezoek ons ook op facebook

Openingstijden

maandag van 7:30 - 22:00

dinsdag 7:30 - 22:00

woensdag 7:30 - 19:00

donderdag 7:30 - 20:00

vrijdag 7:30 - 22:00

zaterdag 8:00 - 13:00

Afspraak? Klik hier of bel 020 6733554

Spacer